Handige app voor baby recepten

photo handige app voor baby recepten

Vanaf een half jaar gaan baby’s mondjesmaat kleine hapjes mee eten. Vlees laten we nog even achterwege, dat geven we meestal vanaf 1 jaar. Maar dan toch, hoe zorg je ervoor dat jullie kleintje steeds meer lust, zonder in een strijd te belanden? De baby app ‘happje app’ staat jonge ouders bij in het gewenningsproces, met het zorgen voor een goed voedingsschema (opgesteld door een dieëtist), een goede en verantwoorde opbouw van voeding en natuurlijk vele tips omtrent voeding en ‘what to do‘ als je kind telkens weigert, of als je je kind vegetarisch wil laten eten, er allergieën in het spel zijn, en vele andere voorkomende situaties.

Ideeën opdoen, support ontvangen

Iedere ouder staat voor de uitdaging zijn of haar baby op een gegeven moment te laten mee eten. En dan het liefst ‘wat de pot schaft’. Natuurlijk kan dit niet altijd bij kleine kinderen. We geven ze nog geen scherp gekruide voeding, of vette gehaktballen om maar eens wat te noemen. Je komt dan toch uit op aangepaste maaltijden voor je kind.

En waar ikzelf bijvoorbeeld vroeger de mist in ging door m’n zoon van een bordje te laten eten en ‘te voeren’, zie je dat de hedendaagse ouders dat anders aanpakken; zij nemen kleine tupperware bakjes met telkens een ander voedingssoort (zoals 1 bakje volkoren pasta, 1 bakje champignons, 1 bakje appelschijfjes) en laten het kind zelf peuzelen met de vingers.

Zo zie je dus een baby -of dreumes- van 1 jaar oud zelf het tupperware bakje leegeten. Als je geluk hebt natuurlijk. De baby uit het voorbeeld peuzelt alles zelf op, maar mijn zoon had niets van champignons moeten weten. Kortom: ieder kind is anders. Wat voor het ene kind werkt, werkt niet voor het andere kind. Een baby voedingsapp is dan hártstikke welkom, je doet er ideeën op, leest ervaringen van andere ouders en er is keuze uit honderden verantwoorde recepten, afgestemd tot op de maand van je baby of dreumes.

Baby Happje.app downloaden

Je kunt de baby voedingsapp “Happje.app” downloaden op zowel Google Play Store als op IOS van Apple. Gewoon doen, die ondersteuning is echt geweldig – ik had ‘m graag gehad jaren geleden en zie de ontwikkelingen op voedingsgebied echt een ontwikkeling doormaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *