About Header

Burger King Tokyo as pictured by Hirosan. Header Design by

Index

Homepage
Tags
Flickr Pics
Archive
Blogroll

Blogroll

Blog Maverick
Adrants
Scripting News
Foodfacts
G's Log
Fastfood Maven
Advertising for Peanuts
Oetzitterd
JenenJw Blog
McKroes McPictures Blog
Franchise Law Blog
Fastfood Nederland
Supersized Meals
Fastfood Fever
McChronicles
Blogologie
Fastfood-Freunde
McDonald's Corporate Responsibility Blog
A Hamburger Today
Frietopia.nl

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 
Creative Commons License

Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind'
Fastfoodweblog © 2003-2016

Zoek!

Calendar

« Juli 2016
Z M D W D V Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Laatste Reacties

Erik (McDonald's Nederl…): Die hebben ook Segafredo …
Sophie (Nieuwe McDonald's…): Fastfood lovers van Neder…
Chowan (Schietpartij op p…): Vast weer een Volkert van…
Chowan Nikolaas (Subway-keten open…): Ik ben wel eens bij de Mc…
dissertation cons… (McDonald's bij Li…): Quickly prepared hand-hel…
write autobiograp… (Wachttijden op st…): Throughout the ages, peop…
layout of dissert… (My Ass): Cure snowmold fungus, whi…
ad lutch (Ratten invasie NY…): get fright with your chic…
Perry (Start bouw McDona…): Beste Fastfood Weblog Cre…
Menno (McDonald's Nederl…): Segafredo, dat is niet te…

Most read

1. (18071) Rectificatie
2. (4307) Kinderen ontwerpen Happy Meal-d…
3. (3922) Games oorzaak overgewicht volge…
4. (3065) The Wall Leidsche Rijn krijgt M…
5. (2299) Nieuwe McDonald's aan A17 bij O…
6. (2196) McDonald's Graancirkels
7. (1509) Having It Their Way
8. (1429) Burger King A7 open, P+R in mei…
9. (1349) Foodstrip
10. (1231) Burger King Roermond

Pics

www.flickr.com
jwrb's photos tagged with fastfoodweblog More of jwrb's photos tagged with fastfoodweblog

Reportage: McDonald's Experimenteert met McCafé Bistrot in Italië

Dinsdag 12 Juli 2016 at 10:23 pm

McDonald's experimenteert met een nieuw concept binnen het McCafé merk, zo blijkt uit het bezoek wat is ondernemen door mckroes in Juni 2016 aan de vestiging van een McCafé Bistrot in het centrum van Florence. Dit concept voorziet de gast van het traditionele McCafé assortiment, met daarnaast de mogelijkheid om een McFlurry te nemen, Milkshakes te bestellen, alcoholische dranken te nuttigen en McNuggets en patat te eten.

Daarnaast is het mogelijk om borrel plankjes te bestellen en beschikt het McCafé Bistrot over een "Happy Hour". Het concept beschikt ook over een salade bar waar men een salade kan laten samenstellen en in een vitrine zijn bakjes McCafé ijs te koop. In dit McCafé Bistrot bestel je aan een aparte kassa counter en haal je daarna je je bestelling op aan de bar door middel van je bonnetje. Het concept kent meerdere vestigingen zo is er een McCafé Bistrot geopend in Guatamala. In dit bericht een paar sfeer impressies van de vestiging in Florence, Italië .

 

(thumbnail)


 

(thumbnail)


 

(thumbnail)

Nieuwe McDonald's vestigingen in opkomts in Nederland

Zondag 02 November 2014 at 10:47 am Kijkende naar McDonald's in Nederland, zitten ze op het gebied van uitbreiding en openen van nieuwe vestigingen zeker niet stil. Daarom via deze weg een kleine update.
Breukelen
zo is een paar dagen terug een nieuwe McDonald's met McDrive geopend in aan de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Het restaurant is geopend op 29 Oktober en beschikt over een uniek design van de buitenkant, ontworpen door BRTArchitecten.
Rijswijk-Plaspoelpolder
Ook is de bouw van het nieuwe McDonald's restaurant in in de Plaspoelpolder aan de A4 nog steeds in volle gang, voor meer info zie een eerdere post in dit blog.
Leiden-Zuid
Tot slot is uitgekomen dat de franchisee van McDonald's in en omstreken plannen heeft om nog een extra vestiging te bouwen aan de zuidkant van Leiden in een oud kantoor gebouw wat eerst dienst deed als kantoor van het Leidsch Dagblad. Ook dit pand krijgt weer een uniek design vanwege het bestaande gebouw, tevens krijgt deze ook weer een .

McHome bezorgservice van McDonald's franchisenemer in Duitsland

Donderdag 17 April 2014 at 08:35 am

in is een franchisenemer in November 2013 een test gestart met het bezorgen van het volledige assortiment aan huis, deze test was geslaagd en nu is de service beschikbaar in het gebied waar deze franchisenemer actief is, namelijk in Osnabruck, het draait hierbij nog steeds om een langdurige test. De bezorg service is genaamd en en het is mogelijk om het hele Menu van te bestellen. Daarnaast wordt nu ook de mogelijkheid geboden om de taarten van het concept te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Dunkin Donuts werft franchisenemers in Nederland

Donderdag 17 April 2014 at 07:40 am

Het Amerikaanse bedrijf, bekend om zijn donuts en koffie, zoekt in nieuwe om in het land nieuwe zaken te openen. Dit blijkt uit een artikel op Out-of-home. De keten zou zich focusses op de grootstedelijke gebieden en met name op Amsterdam, waarna er vestigingen kunnen worden uitgerold door het hele land. Hiermee wil zijn Europese aanwezigheid nog verder versterken. De keten zit nu al in Duitsland, Bulgarije, Spanje en de UK. De keten heeft al eerder een poging gedaan in Nederland om succesvol te worden, echter door de hoge kosten heeft de keten zijn vijf zaken in 2000 gesloten en Nederland verlaten.

New York Pizza gaat naar Duitsland

Donderdag 20 Maart 2014 at 9:41 pm De afhaal en bezorg pizza keten , maakt de stap naar expansie in het buitenland. Zo blijkt uit het artikel van Out-of-home shops, dat de keten een eerste vestiging opent in , Duitsland, op nog geen twee kilometer afstand van de Keulse dom. New York Pizza heeft al eerder een poging gedaan om in te beginnen, om precies te zijn in Oberhausen, echter was die poging niet succesvol en is de zaak gesloten. Overigens werd ook bekend gemaakt dat er nog een tweede vestiging in Duitsland aan staat te komen, waar en wanneer deze vestiging opent is niet bekend gemaakt. Kortom New York Pizza waagt een tweede poging in het land waar Domino's Pizza, Pizza Hut en lokale keten Joey's Pizza om de gunst van de klant concurreren.

KFC en McDonald's samen in "Foodcourt" Enschede

Dinsdag 11 Maart 2014 at 9:23 pm

Begin 2014 opent in aan de A35 een project genaamd "", dit project word gereliseerd door en in dit project delen en de ruimte om ieder een eigen vestiging te openen, inclusief drive through faciliteiten. Bovenstaande blijkt uit een artikel in de Stentor en renderings op de website van Reggestede. Voor Enschede zou dit oorspronkelijk de derde vestiging voor McDonald's worden, echter heeft een brand in 2013 een andere vestiging in de as gelegd, dit was de vestiging in de woonboulevard Enschede. Deze vestiging is tot op heden nog niet opnieuw geopend en het is de vraag of dat in de toekomst gebeurd.

Wat Fastfoodweblog.nl daarnaast ook opviel op de website van Reggestede Invest is de rendering voor een Foodcourt project in , waarbij in de afbeelding een vestiging van en McDonald's een pand delen. Waar in Haarlem, wanneer en of dit project realiteit wordt is nog af te wachten. Uit betrouwbare bronnen en oude berichten in de media blijkt dat McDonald's al jaren aast op een nieuwe locatie in de buurt van de IKEA in Haarlem.

Burger King naar centrum van Groningen

Maandag 24 Februari 2014 at 9:44 pm heeft plannen om een nieuwe vestiging te openen in het centrum van , de keten heeft jaren lang tevergeefs gezocht naar een geschikte locatie en dit was tot op heden nog niet gelukt, hier komt nu dus verandering in en heeft de keten een locatie weten te bemachtigen aan de , dit blijkt uit een artikel van het Dagblad van het Noorden. De nieuwe vestiging gaat de concurrentie aan met twee McDonald's vestigingen in het centrum welke geruime tijd aanwezig zijn in het centrum. Wanneer het restaurant zijn deuren opent is nog onbekend. Voor Burger King zou dit de twee de vestiging worden in Groningen.

Nieuwe Burger King Helmond loopt vertraging op

Maandag 24 Februari 2014 at 9:33 pm Nederland is al enige tijd bezig om een nieuwe vestiging te realiseren in . De vestiging had oorsponkelijk in december 2013 moeten openen, echter was deze deadline niet gehaald doordat de bouwvoorbereidingen langer in beslag namen dan gedacht. Nu blijkt dat de opening weer met drie maanden is vertraagt, zo blijkt uit een artikel van ED.nl. Volgens deze bron heeft de manager van het nog te openen restaurant te blijken gegeven dat de gesprekken met de aannemers langer in beslag hadden genomen dan gedacht, waardoor er een verdere vertraging ontstaan is. Door alle vertragingen staat de opening gepland in de zomer van 2014.

Tweede McDonald's restaurant voor Rijswijk

Maandag 24 Februari 2014 at 9:21 pm Nederland heeft vergevoorderde plannen voor een tweede restaurant in , in Zuid Holland. Het concern is bezig om een McDrive restaurant te openen bij de A4, om precies te zijn in industriegebied "". Het restaurant word gerealiseert, als alles door gaat, in de nieuwe groene stijl en het gebouw zal bestaan uit twee etages. Daarnaast kan uit de informatie op de pagina van de gemeente Rijswijk worden afgeleid dat de McDrive uit een zal bestaan wat er voor moet zorgen dat er meer klanten te gelijk geholpen kunnen worden met hun bestelling. Voor meer informatie en afbeeldingen van het plan zie deze link. Wanneer het restaurant geopent wordt is nog niet bekend. Dank aan Perry Tak voor de tip!

KFC sluit laatste restaurant in Syrie

Donderdag 07 November 2013 at 6:40 pm

De Amerikaanse fast-foodketen heeft zijn filiaal in de Syrische hoofdstad gesloten. Daarmee verdwijnt KFC nu helemaal uit Syrië, waar ooit zeven kiprestaurants werden uitgebaat.
in 2006 was KFC de eerste Amerikaanse fastfoodketen die zich in Syrie vestigde. Volgens het hoofdkantoor kampte het filiaal in Damascus met aanvoerproblemen vanwege de burgeroorlog in het land. Er konden te weinig kippen worden ingekocht om de zaak te laten draaien. Sinds het begin van de burgeroorlog is de productie van pluimvee gehalveerd. Import uit Libanon bleek te duur en te riskant voor de transporteurs. Daarnaast was een maaltijd bij KFC te duur geworden voor de gemiddelde Syrische burger omdat het Syrische pond steeds minder waard wordt door de crisis in het land.

Burger King wil villa van de King

Donderdag 07 November 2013 at 6:17 pm wil graag het voormalige huis van in op de kop tikken. De bazen van de Amerikaanse fastfoodketen hebben volgens TMZ de huidige eigenaar een bod van 3,69 miljoen dollar (zo’n 2,7 miljoen euro) gedaan. De entertainmentsite heeft een brief in handen gekregen waarin het bod van Burger King Corp. aan Peter Morton staat vermeld. Er valt onder meer te lezen: “We willen de deal graag in de komende drie dagen rond hebben en overleggen graag op uw verzoek een bewijs van de benodigde fondsen.” Van Graceland naar Greaseland?

KFC opent vestiging in Veenendaal

Zondag 13 Oktober 2013 at 9:28 pm KFC opent in 2014 een vestiging in Het nieuwe restaurant zal gevestigd worden in het gebouw van de Goudreinet aan de Rondweg-West, naast o.a. een Burger Kikng en een McDonald's restaurant.

Amersfoort heeft Grootste Burger King Europa

Woensdag 02 Oktober 2013 at 9:28 pm

heeft maandag 30 september een nieuwe vestiging geopend in aan winkelboulevard De Nieuwe Poort. Het restaurant is met een oppervlakte van 790 m2 en 226 zitplaatsen de grootste Burger King in Europa. Voor klanten is er gratis wifi beschikbaar en een kosteloze parkeerplek in de garage onder het gebouw. Vanwege plaatsgebrek bevindt de zogeheten Drive Thru zich in de parkeergarage.

 

Eemnes mogelijk twee nieuwe McDonald's vestigingen

Zondag 28 Juli 2013 at 10:32 am Sinds november 2012 zijn er geruchten dat McDonald's in Eemnes aan de A27 een nieuwe vestiging wil bouwen, nu blijkt dat de plaats in de race is voor twee vestigingen. De vestigingen zouden moeten komen aan de A27 bij Eembrugge en aan de A1 bij Eemnes. Beide locaties worden bevestigt door de een woordvoerder van McDonald's waarbij duidelijk wordt dat de locatie aan de A1 voorkeur geniet, echter de locatie aan de A27 zou ook interessant zijn voor het bedrijf.